marți, 20 octombrie 2009

Droguri usoare vs droguri grele



Majoritatea avem idei preconcepute si invechite cum ca drogurile fie ele "soft" sau "hard" sunt toate la fel de rele si tindem sa le aruncam pe toate in aceasi oala. Multi nu fac diferenta dintre marijuana,lsd,mescalina si amfetamina,metadona,dopamina,cocaina,heroina etc. Astfel ca drogurile au fost clasificate in mai multe programe (engl. schedule) si anume I, II si III, cel dintai fiind cele mai periculoase cu cel mai mare potential de abuz, iar cel din urma fiind cele cu cel mai mic potential de abuz.
Exemple de droguri usoare: cannabis, "ciuperci magice", mescalina , DMT, si LSD.


MDMA(ecstasy) si cafeina
sunt undeva la limita dintre droguri usoare si droguri grele, cafeina este cel mai raspandit si utilizat drog de pe intreg globul, nefiind regulat in peste 90% din teritoriile unde este disponibil, provoaca dependenta puternica si dauneaza sanatatii. MDMA nu provoaca dependenta de nici un fel (poate doar psihica) dar are efecte secundare grave daca este abuzat.

Alcoolul si nicotina sunt considerate de multi ca droguri usoare pentru simplul fapt ca sunt legale, defapt amandoua provoaca dependenta puternica si efecte secundare grave, abuzul poate duce chiar la moarte spre deosebire de drogurile usoare la care doza letala este foarte greu de atins sau imposibila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dă-ţi cu părerea fratee! Aaa şi păstrează un limbaj decent în pula mea