miercuri, 14 octombrie 2009

Ce este un drog?

În primul rând vreau să vă salut pe toţi, mă numesc Andrei şi sper ca articolele pe care le voi posta să vă fie de ajutor în această lume plină de "drogaţi" şi depravaţi ai societăţii care cad pradă acestei "morţi albe".

Definiţia drogului:

Termenul drog are mai multe accepţiuni: 1) în sens larg desemnează orice substanţă(naturală sau artificială) care prin natura sa chimică determină alterarea funcţionării unui organ. 2) În sens restrâns se referă substanţe care provoacă toleranţă şi dependenţă. 3) În limbaj uzual acest termen se referă la substanţe psihoactive, mai ales cele ilegale. Cele mai cunoscute droguri sunt canabisul, opiaceele, şi halucinogenele.

sursă ro.Wikipedia.org

Ce este acela un drog?

Deobicei când auzim cuvântul acesta ne sare gândul automat la heroină, cocaină şi de ce nu marijuana? De fapt, într-un mod abstract cu toţii suntem nişte drogaţi de zi cu zi, care fără doza zilnica nu ne-am putea desfăşura viata într-un mod normal.
Foarte mulţi dintre noi nu ne putem trezi fără cafeaua de dimineaţă sau fără sa fumăm o tigară, sau de ce nu fără sa aprindem TV-ul şi să urmărim o ştire. Trebuie ştiut că orice ne provoacă placere, spre exemplu de fiecare dată când mâncăm sau facem sex sau orice altă activitate agreată de noi, creierul nostru eliberează dopamină, această substantă este cea care ne da acea stare de bine, de satisfacţie, de motivaţie fără de care am avea o viată monotomă. Această substantă este responsabilă pentru acea dependenţă psihică de care se tot vorbeşte ori de câte ori cuvântul marijuana apare într-un headline.

Să înţelegeti mai bine, drogurile sunt nişte substanţe care afectează percepţia noastră despre timp spaţiu si ne intensifica simţuri, le distorsionează, acestea au receptori în creierul nostru pe care ii activeaza. De obicei drogurile sunt acele substanţe care provoaca dependenţa fizica, la care corpul nostru, încet încet îşi formează o toleranţa, adică pentru a avea acelaşi efect va fi nevoie să se crească doza.

Am încercat să rezum cât mai mult, vor apărea articole mai complexe later on, vă las.



7 comentarii:

  1. ce studiu intens desprre droguri=))tare fain blog:D 5* continua sa scrii:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Inainte de toate f adevarat ceea ce ai scris tu aici.
    Respect ptr asta!
    E frumos sa vedem si tipi ce le spun pe bune...
    Cum ai rezumat din surse diferite mi se pare destul de aerisit si usor de "digerat"
    Te asteptam cu noi articole.

    RăspundețiȘtergere
  3. hehe ;D
    good Boy.
    keep it up ^^
    respect from `ur bitch ;>

    RăspundețiȘtergere
  4. nebuniee:D... cat de tare poate sa fie blogg-ul tau!

    (O_o)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Unleashed Angel: Mersi :) Glad you enjoyed the article :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte tare,dude! tine-o tot asa si o sa ajungi departe.Daca am mai avea vreo cativa ca tine,alaturi de aia mica a lu' Basescu,s-ar legaliza mai repede drogurile si pe la noi prin tarisoara.Pacat ca lumea zice ca "drogurile e rele si ne face rau sa nu legalizam nimic",lasa ca e mai bine cand se iau pe sub mana de la traficanti,cand copii neinformati intra in supradoza pentru ca printilor le e rusine sa ii invete ce si cum sau nu stiu nici ei ce si cum din lipsa de informatii.Am mai auzit eu pe la adulti chestii gen "marijuana e praf";asta e,dupa cum ziceam,"drogurile e rele,bai,si viata e greu".Felicitari pt site!E chiar bun!;)

    RăspundețiȘtergere

Dă-ţi cu părerea fratee! Aaa şi păstrează un limbaj decent în pula mea