sâmbătă, 17 octombrie 2009

Mituri despre Marijuana


Mitul: Marijuana creeaza dependenta
Adevarul: Da si Nu

Marijuana poate creea dependenta psihica
. Exista riscul de a dobandi dependenta psihica in timp si prin consum regulat. Dependenta fizica in cazul canabisului este foarte rar, nu exista simptome de sevraj fizic dupa oprirea consumului.

Mitul: Marijuana te face mai prost

Adevarul: Fals

Un studiu recent confirma faptul ca marijuana, mai exact THC-ul (D9-Tetrahidrocanabinol), principalul element psihoactiv din canabis ar stimula dezvoltarea celulelor nervoase. La
universitatea din Saskatchewan, Canada, a fost facut urmatorul experiment: timp de 10 zile au fost administrate doze mari de HU-210(THC sintetizat) si s-a observat o crestere semnificativa de aproximativ 40% a celulelor nervoase din zona hippocampus.


Mitul: De la Marijuana la Heroina
Adevarul: Fals

A
ceasta este una dintre cele mai stupide teori folosite de cei de la anti-drog. Este principiul "stepping stone" si anume daca ai pasit pe o piatra(ai incercat Marijuana) este destinat sa calci si pe urmatoarea (Heroina). Afirmatii de tipul "Daca fumezi marijuana vei ajunge dependent de heroina" este complet fals, nefondat, fara vreo baza stiintifica. Daca o luam asa am putea spune ca toti dependentii de heroina au inceput cu coca-cola avand in vedere ca sub 10% din consumatorii de marijuana au trecut la ceva mai tare.

Mitul: Poti face supradoza de marijuana?
Adevarul: Fals


T
eoretic poti face, doza letala ar fi undeva pe la 4000 de jointuri fumate intr-un minut. Practic e imposibil.

Mitul: Este mai sigur sa consumi alcool/tutun avand in vedere ca sunt legale?
Adevarul: Fals

Fals. Nu incurajez pe nimeni sa consume marijuana din motive strict legale. Din punct de vedere legal este mai sigur sa consumi alcool/tutun, din punct de vedere al sanatatii marijuana. Defapt nu vreau sa va influentez in nici un fel, trageti voi concluzia din imaginea de mai jos.

Mitul: Suntem cea mai "incuiata" tara cand vine vorba de droguri?
Adevarul: Foarte Adevarat!


Nu cred ca are rost sa mai comentez, graficul de mai jos spune totul..
Mai multe gasiti aici.


4 comentarii:

  1. ce frumos e cand copiezi de pe un alt site, nu? stii ca in termeni juridici cam poti avea probleme daca nu specifici sursa. si stii la ce site ma refer

    RăspundețiȘtergere
  2. [nici acum nu am inspiratie ;D]
    pentru tipu/tipa de mai sus,nu-ti convine,iesi :)
    +ca nu e singuru blogger care nu scrie sursa [:

    RăspundețiȘtergere
  3. Aonim e copiat din capsorul meu :). Un singur articol l-am copiat si am precizat sursa (cotidinaul.ro). Please provide a link sa vad si eu de unde am "copiat".

    RăspundețiȘtergere

Dă-ţi cu părerea fratee! Aaa şi păstrează un limbaj decent în pula mea