miercuri, 13 ianuarie 2010

Ieşirea din Criză

Marile bănci ale lumii, salvate cu bani proveniţi din trafic de droguri!

Britanicii de la "The Guardian" au publicat declaraţiile unui oficial al Naţiunilor Unite, care spune că marile instituţii financiare au fost salvate anul trecut din banii proveniţi din comercializarea drogurilor.

Antonio Maria Costa, şeful diviziei "Droguri şi Infracţiuni" din cadrul Naţiunilor Unite, spune că în unele bănci singurul capital lichid pentru investiţii era cel provenit din partea unor acţiuni de comercializare a drogurilor de către diverse reţele de traficanţi.

Acesta spune că în 2008 nu mai puţin de 352 de miliarde de dolari proveniţi din astfel de activităţi au fost absorbiţi de către sistemul economic.

"În a doua jumătate a anului 2008, băncile se confruntau cu o imensă lips de lichidităţi. Singurul capital disponibil era cel provenit din astfel de acţiuni", spune oficialul ONU.

"Împrumuturile dintre instituţiile financiare erau finanţate cu bani proveniţi din trafic de droguri şi alte activităţi ilegale", mai adaugă Antonio Maria Costa, care a refuzat să dea exemple concrete de ţări sau bănci implicate.

"Acum, acei bani sunt total absorbiţi de sistemul financiar şi au fost efectiv spălaţi. Asta se întâmpla acum un an când sistemul bancar era paralizat din cauza lipsei de bani. Acum, din cauza faptului că băncile au început să aibă lichidităţi, acum nu se mai pune problema de aşa ceva", explică oficialul.

SURSA: "The Guardian"

Preluare: "Capital"



2 comentarii:

Dă-ţi cu părerea fratee! Aaa şi păstrează un limbaj decent în pula mea