sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Pro Cannabis, Anti Tutun

Adaugarea de tutun in jointuri in coffeeshop-urile din Olanda va presupune incalcarea unei legi ce va intra in vigoare la 1 iulie privind interzicerea fumatului in locurile publice.
Potrivit unui raport al publicatiei Belfast Telegraph exista posibilitatea ca aproximativ 1300 de coffeeshop-uri s-ar putea inchide. Ministrul Sanatatii din Olanda se declara pentru legea impotriva fumatului, declarand: "Ar putea sa aibe un efect pozitiv faptul ca acesti consumatori nu vor mai pierde toata ziua in coffeeshop-uri si vor face alte lucruri cu timpul lor".


Din luna iulie doar jointurile de cannabis pur vor putea fi fumate in interiorul coffee-urilor, spre deosebire de cele cu tutun care vor putea fi consumate doar in aer liber.

"Noua lege este o prostie. Va fi aproape imposibil sa intervina, deoarece nu au cum sa-si dea seama daca omul fumeaza cannabis combinat cu tutun, sau doar cannabis" declara Willem Panders, seful uniunii tutunului.
Legea tutunului va intra in vigoare pe 1 iulie, la doar cateva saptamani de cand specialistii americani au dat publicitatii rezultatul unui studiu potrivit caruia fumatorii care folosesc cocaina in tigara au sanse de 50% sa devine dependenti.

In Oanda, coffeeshop-ul este locul unde cannabis-ul este comercializat si fumat legal, in timp ce in cafe se consuma cafea, ceai.

via Studentie.ro

Nu stiu daca e pe bune sau nu, ipotetizand ca da, ce parere aveti? Pros and cons. Personal cred ca este o prostie in sensul ca este foarte greu de respectat desi initiativa e buna pana la un punct..
De cand e lumea merg ca unse tutunul si canepa(din pacate), desi actioneaza la 2 receptori diferiti, unul care suprima pofta de mancare care e activat de nicotina (acetylcholine) iar altul care creste pofta de mancare, activat de cannabis (CB1 si CB2).

Comment!

6 comentarii:

  1. Mie mi se pare o idee buna.
    Tutunul ucide, cannabisul nu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, dar va fi mai greu de respectat decat "Interzisa vanzarea catre minori"(a tutunului).

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai respectat decat ce? :))
    Nu stiu cum e in Olanda dar imi aduc aminte cand aveam 1 metru si o flegma ca nu am avut niciodata probleme sa cumpar tigari sau bautura...

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie mi se pare ca ar fi cam greu de controlat...

    RăspundețiȘtergere
  5. oameni buni, oricum nu te lasau sa folosesti tutun normal in coffee-shop-uri, ci doar un amestec de plante (tutun nematurizat) pe care il descriau astia ca tutun trinidadez.
    deci, astia-s tampiti, nu te afecteaza cu nimic, poti fuma linistit in coffee-shop combinatia iarba-tutun trinidadez pana cand crapi.
    P.s.: i miss u, amsti.

    RăspundețiȘtergere
  6. @virgil: DA, in amestec stiu si eu ca poti, dar tigarete doar din tutun nu.

    RăspundețiȘtergere

Dă-ţi cu părerea fratee! Aaa şi păstrează un limbaj decent în pula mea