joi, 26 noiembrie 2009

Spice, Smoke, Blackout, pe scurt "Legal Shit"


Sigur ati auzit de aceste "ierburi" legale la stirile de la ora 5 "Un minor de 13 ani a ajuns la spital in coma dupa ce a consumat 0.5 spice in combinatie cu alcool...", spice-urile se gasesc la fiecare colt, pot fi comercializate si vandute fara probleme si catre minorilor deoarece nu se regasesc in tabelul de substante controlate si functioneaza practic pe baza unor goluri din lege. Provoaca efecte asemanatoare, uneori mai puternice decat a celor intalnite la drogurile ilegale.
De ce am pus ierburi in ghilimele? Pentru simplul motiv ca nu sunt ierburi in sine, sunt niste cacaturi sintetizate de om, majoritatea atacandu-ti sistemul nervos central si cu un potential crescut de abuz si de a duce la leziuni permanente la nivel cerebral.

Ce sunt defapt aceste ierburi legale si de ce sunt legale in primul rand?

Spice-ul
si restul ierburilor legale au inceput sa fie vandute prin toata Europa inca de prin 2002 fiind comercializate sub forma unor "betisoare parfumate" pentru a evita eventualele pobleme legale. Acestea in realitate sunt vandute pentru efectele pe care le produc fiind foarte similare cu cele ale cannabisului.

Spice-ul este legal din cauza unor goluri din legislatie, mai exact aceste substante nu se regasesc pe lista substantelor interzise prin lege fiind "newcomers", in multe tari inclusiv in Romania s-au pornit demersuri pentru ilegalizarea lor, in tari precum Germania, Franta, Polonia chiar si Olanda a fost deja trecuta pe lista drogurilor de mare risc si cu potential de abuz.

Gama Spice contine canabinoizi sintetizati precum JWH-018, HU-210, si CP-47,497. Acestia sunt responsabili pentru efectul high similar cu cel al marijuanei dat de THC, CBD, CBC etc.
(Stanga structura THC, Dreapta structura JWH-018)


S-a mai descoperit si "Oleamide" o substanta activa din Spice si Smoke care induce o stare de somnolenta. Acesta se leaga de receptorii CB1 de cannabinoizi, are o actiune simultana la mai multi receptori din creier. Oleamida este o substanta sintetizata si folosita principal in industrie, pe planul doi ca drog recreational prin fumatul de spice.

Sincer am incercat toata gama Spice si anume Spice Gold, Spice Platinum, Yucatan Fire, Smoke si pot spune ca efectele sunt placute asemanatoare cannabisului, partea nasoala la aceste droguri este alertness-ul care ti-l provoaca la o adica te caci pe tine de frica, o stare de paranoia temporara, schizofrenie daca vreti si daca doriti sa fumati faceti-o SINGURI nu in locuri sau anturaje dubioase.

In aceasta categorie as mai baga si Kratomul care este un drog natural dar extrem de puternic cu efecte de sevraj asemanatoare heroinei asa ca grija mare ce bagati in plamani si in vene!

Imi cer scuze ca nu m-am mai prezentat cu articole noi dar lipsa de timp si succesiunea majoratelor si-au spus cuvantul.



8 comentarii:

  1. niste idiotenii, am si eu prieteni care au bagat porcarii dastea si a doua zi nu puteau sa respire. decat dastea..mai bine o sticla de jack!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. 0.5g de spice nu se fac simtite el a ajuns la spital din cauza alcoolului...iar a compara kratomul cu hero este inadmisibil...personal cred ca u nu ai consumat absolut nmk si vb din auzite

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Anonim: si din 0.2 te "futi" :). Si da, combinatia dintre alcool si aceaste ierburi legale este periculoasa. Inca ceva, despre kratom nu stiu foarte multe de aceea nici nu m-am bagat pe acest teren pe care nu il stapanesc inca, am comparat cu hero pentru ca este un opiaceu puternic. Si recunosc NU am incercat kratom si NICI nu am sa incerc in schimb am incercat cam tot din gama spice mai trebuie sa vad salvia cum e.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ma prea pasioneaza "ierburile", dar este totusi interesant sa citesti :)

    RăspundețiȘtergere
  5. NU PREA MA PRICEP :-?
    am fumat ciocolata si iarba,nu sunt dependent,doar am incercat sa vad cum e...
    poti sa faci bani din chestia asta... legal in romania :) ?

    RăspundețiȘtergere
  6. @1Simplu: aici vorbim de ierburi legale, si da inca mai poti.

    RăspundețiȘtergere
  7. incercati ganja H si vorbim dupa , sa vedeti si voi senzatie acolo:)):)):))

    RăspundețiȘtergere

Dă-ţi cu părerea fratee! Aaa şi păstrează un limbaj decent în pula mea