miercuri, 11 noiembrie 2009

H1N1 Man-made?




H1N1, H5N1 va suna cunoscute?
Acestea sunt virusii gripali responsabili de gripa porcina, respectiv aviara.

H1N1 este un virus gripal care apare la porcine. In mod normal, fara a fi alterat molecular, este aproape imposibil sa fie transmis de la porcine la om. In cazul in care un individ contacteaza acest virus corpul lui produce anticorpi, cazurile de imbolnavire fiind rare.

De la jumatatea secolului 20 pana la aceasta "infectie" exploziva au fost confirmate doar 50 de cazuri, cum a izbucnit aceasta gripa pur si simplu in mijlocul unei crize economice? Coincidenta sau nu ca in aceasta perioada de recesiune doar industria farmaceutica are de castigat?

Virusul H1N1 ar fi creat de om dat fiind faptul ca este foarte diferit de virusul care a provocat ciuma spaniola din 1918, acesta ar fi alterat din punct de vedere molecular combinandu-l astfel cu virusul gripei aviare, canine si umane. Odata ajuns in corpul uman acesta sufera mutatii si devine imun la drogurile anti-gripale. De ce aceste gripe lovesc doar in astfel de perioade, in 1918 la incheierea Primului Razboi Mondial a urmat o criza postbelica si trebuiau alocate fonduri pentru reabilitarea economica, ciudat? Si acum va intreb cum ati putea avea incredere in acesc vaccin anti-gripal creat de aceleasi persoane care au manufacturat si scos acest "produs" pe piata.

Rata mortalitații pandemiei din 1918-1919 nu se cunoaste, dar se estimeaza intre 2,5-5% din populatia de pe Tera din acel moment si ca 20% au suferit boala. Gripa a putut ucide 25 milioane in primele 25 de saptamani; in comparatie, SIDA a ucis 25 de milioane in primii 25 de ani.




Sfatul meu: Sa va protejati, mancati sanatos si spuneti NU vaccinului.

H1N1, virus dezvoltat de om?
Cu siguranta
Nu

Un comentariu:

Dă-ţi cu părerea fratee! Aaa şi păstrează un limbaj decent în pula mea